Funky Fishbone

PORTFOLIO

Headson-advies

SEO

Na oplevering van de nieuwe website voor Headson door Leiden Webdesign, werd Funky Fishbone ingehuurd om de website te optimaliseren. Karola Asche van Headson wil namelijk over een paar maanden beginnen met een SEA campagne. Dan helpt het zeker om de website SEO technisch goed te hebben staan, aangezien je dan relatief minder advertentiekosten zal betalen voor je kosten per klik.

headson logo

1

SEO Audit

Om te beginnen draaien we altijd eerst een SEO Audit rapport uit om te zien welke werkzaamheden het eerst aandacht nodig hebben. Bij Headson kwamen daar de volgende werkzaamheden naar voren:

-het verwijderen/redirecten van alle 404 pagina’s

-dubbele titels aanpasssen  

-te lange titels herschrijven  

-pagina’s nalopen die niet worden geïndexeerd

-redirects maken voor oude pagina’s  

-meta descriptions schrijven   

-pagina’s zonder H1 aanvullen met H1

(Bovenstaand zijn de werkzaamheden die we voor Headson hebben uitgevoerd.)

Headson SEO audit

Wat kan je zelf?

Aangezien we deze website niet zelf hebben gebouwd, hebben we een kopie van de website gemaakt en deze laten draaien op ons eigen hostingplatform. Alle werkzaamheden doen we dus op deze kopie. Zodoende loopt de klant nooit risico dat er iets gesloopt wordt op de website en dat er dan geen back-ups van zijn. 

Wat kan je als klant zelf? Om een website goed te kunnen optimaliseren hoef je geen computer expert te zijn. De meeste on-site technieken zijn redelijk eenvoudig uit te voeren. Je moet alleen weten wat je wel en niet moet doen. En dat lijstje is aardig lang. Onze klanten leren we de basis principes zodat hun nieuwe website, ook na aanpassingen door de klant, hoog in rankings blijft.  

2

SEO Audit before
SEO Audit after

3

Snelle hosting

De kopie van de website van Headson hebben we na alle werkzaamheden live gezet op het hosting platform waar Headson gebruikt van maakt. Wel konden we het niet laten om te kijken wat het verschil is tussen beide hostingpartijen. Dit verschil heeft niet zozeer te maken met het type server waar de website op draait, maar meer met de kennis en ervaring van WordPress die onze hosting partij heeft. Hieronder zie je het verschil:

Dit is de live website:

gt metrix live

Dit is een kopie van de website die op onze hosting staat:

GT Metrix kopie
Logo Vis Transparant

testimonial

Wat de klant vertelt:

review van Headson