Funky Fishbone

CASE STUDY

Van den Bos Ontwerp

homepage vandenbosontwerp

Webdesign

De website en huisstijl van VandenBos Ontwerpburo waren aan vernieuwing toe. Vanzelfsprekend heeft hij zijn eigen huisstijl ontwikkeld. Dat is immers wat hij dagelijks doet. ( en goed ook! )

Het voornaamste doel van de nieuwe website moest zijn dat nieuwe klanten zijn portfolio kunnen bekijken om zodoende een goed beeld te krijgen wat hij voor hen kan betekenen. 

Hier zie je het PDF’je wat Willem van den Bos me in eerste instantie stuurde. Het is het design voor zijn nieuwe homepage. Dit design van de homepage diende als basis en vanuit deze basis heb ik de overige pagina’s vorm gegeven.

Het resultaat

In de video hiernaast kan je een goed beeld krijgen wat het verschil is tussen het eerste ontwerp en het eindresultaat. In totaal heeft het project zo’n 6 weken geduurd. Samen hebben we vele keuzes gemaakt en veel overlegd met elkaar hoe we iedere pagina zo optimaal mogelijk konden laten functioneren. Zowel qua vormgeving, als gebruikersvriendelijkheid en laadsnelheid. Willem van den Bos is naast een perfectionist ook iemand die gelooft dat je samen verder komt dan alleen. Dat maakte dit project één groot feest om aan te werken.

SEO van den bos

SEO

Technisch hebben we ook rekening gehouden met de vindbaarheid in Google voor Willem van den Bos. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit 4 onderdelen:

  1. Snelheid (laadsnelheid van de website)
  2. Relevantie (de juiste zoekwoorden gebruiken)
  3. Veiligheid (veilige verbinding dmv een SSL certificaat)
  4. Betrouwbaarheid (kwalitatieve en relevante verwijzende backlinks verzamelen)
Funky Fishbone verzorgt je “on site” SEO en dat houdt in dat we 3 van de 4 onderdelen voor onze rekening nemen. Backlinking ( nr 4 ) doen we niet.

Eenvoudig

Mijn website eenvoudig bij kunnen houden en uitbreiden door zelf nieuwe pagina’s aan te maken. Dit was een wens van Willem. Nou, die wens is volledig uitgekomen. Hij kan eenvoudig aanpassingen doorvoeren en daar waar hij vragen heeft, ben ik slechts één telefoontje van hem verwijderd.

Hiernaast zie je de plugins en thema die ik heb gebruikt. (allemaal pro versies) Elementor stelt me in staat om maatwerk snel te kunnen leveren. Het Astra thema is bedoeld om met Elementor samen te werken. Dit thema bevat van zichzelf geen layout. Het is daardoor super ‘lichtgewicht’ en de basis voor een snelle website. Swift Performance en SEOPress gebruik ik om de vindbaarheid in Google te optimaliseren. 

Aangezien Willem al aardig wat ervaring heeft met websites, kon hij na een korte uitleg al gauw aan de slag. Voor andere klanten met minder ervaring hebben we verschillende oplossingen zoals een instructie video, een feedback tool, een online editor of nog simpeler: ik houd de website bij voor je.

Wat de klant vertelt: